NİĞDE / MERKEZ - Edikli Çok Programlı Anadolu Lisesi

May

Tarihimiz, yolumuza ışık tutan bir fenerdir. İşte, 19 Mayıs 1919 tarihi de bizi tanımlayan, millî karakterimizi açıklayan, Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımının atıldığı, bizlere armağan edilen şanlı bir mazidir. Bizlere gurur duyacağımız daha nice zaferler bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

May

Pi Günü’nün bilinen ilk resmi ya da büyük ölçekli kutlanması Larry Shaw tarafından 1988 ‘de San Francisco Exploratium’da gerçekleşmiştir. Pi sayısının meşhur yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3. ayın 14. günü 1988 den beri kutlanmaktadır. Türkiye ‘de ise ilk kez 2007 senesinde kutlanmıştır. Düz bir zeminde tam düzgün bir çember çizmek her zaman bu oranı ve pi sayısını verir. Bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabitidir. Okulumuzda da matematik zümresi tarafından pi günü etkinlikleri düzenlenip kutlanmıştır.

May

18 Mart Çanakkale Zafer, her yıl Çanakkale'yi büyük bir kahramanlıkla savunan Türk ordusunu yad etmek için kutlanmaktadır. Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" sözüyle büyük bir kahramanlık destanı yazan Türk ordusu için en güzel ve anlamlı günlerdendi. Biz de okul olarak bu kutlamayı okulumuzda gerçekleştirdik.

May

Okulumuz rehberlik öğretmeni ve öğrencilerimiz 9 Mayıs Dünya Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü kapsamında konferans verdiler devamında ise yine okul rehberlik öğretmenimiz ve öğrenciler böbrek sağlığıyla ilgili hazırladıkları eğitim sunumunu gerçekleştirdiler. Böbrek hastalıkları, tedavisi ve önlemek için alınabilecek tedbirler hakkında bilgi verilmiştir.

Mrt

En iyi narkotik polisi anne projesi kapsamında jandarma narkotik ekibi tarafından okulumuzda kadın velilerimize bağımlılık eğitimi verilmiştir.

Mrt

12.03.2024 salı günü 12 Mart ve İstiklal Marşı'ımızın kabulünün 103.yıldönümü kutlama töreni programımız gerçekleştirilmiştir. Programı takiben İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması düzenlenmiştir. Sıralamaya girerek ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

1. Büşra Şerife BIYIK

2. Mutuya Sena ÇAMUR

3. Fatma Nur DEMİRKOPARAN

Mrt

Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında 11A/AL sınıfı öğrencilerimiz ile Gümüşler Manastrı ve kütüphaneye ziyaretlerimiz gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Okulumuz müdür yardımcısı İsmail EMİROĞLU, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü akreditasyon programı çerçevesinde Hırvatistan'a ziyarette bulunmuştur. Ziyareti sonrası deneyimlerini öğrencilere aktaran EMİROĞLU'na teşekkür ederiz. Okulumuzun Erasmus faaliyetleri devam etmektedir.

Şbt

Okulumuzda siber zorbalık tiyatro ve sunumu gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulda öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda doğa öncüleri semineri düzenlenmiştir.

Şbt

Okulda öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda okul temelli şiddetin psikolojik, sosyal, dini ve hukuksal boyutları semineri düzenlenmiştir.

Ock

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımızın paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST festivaline okulumuzda 5 farklı proje ve takımla başvuru yapmıştır. 2024 yılında Adana'da düzenlenecek olacak TEKNOFEST festivaline katılmayı hedefleyen okulumuzun çalışmaları devam etmektedir.

Ock

Niğde İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından öğrenci ve velilerimize İlk Yardım Eğitimi verilmiştir. İlgililere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda UNESCO kulübü etkinlikleri kapsamında kulüp tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

31.10.2023 tarihinde okul veli ve aile birliği toplantısı yapılmıştır. Velilerimize teşekkür ederiz.